Privacy verklaring

Je privacy is voor ons heel belangrijk. Op deze pagina lichten wij je in hoe wij je gegevens verwerken. W247.BE is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens op de website w247.be. Dit gebeurt conform de nieuwe GDPR-regelgeving die in voege is getreden vanaf 25 mei 2018.

Onze contactgegevens en de verantwoordelijke voor de privacy (DPO) kan je onderaan deze pagina lezen.

Persoonsgegevens die we bewaren en verwerken

Bij inschrijving op de nieuwsbrief en/of het downloaden van een document vragen wij je mailadres, optioneel kan je ook je voornaam en achternaam toevoegen. Vooraleer wij je mailadres kunnen ontvangen heb je het vakje moeten aankruisen dat je akkoord gaat met de inschrijving op de nieuwsbrief.

Het bewaren van je persoonsgegevens gebeurt op de servers van Mailchimp. Dit volledig conform de GDPR-regelgeving.
Mail je ons via het contactformulier dan zijn je gegevens (naam en mailadres) en je vraag of opmerking bewaard in ons mailprogramma. Hiervoor werken we met de professionele versie van Gmail.

Wij hebben niet de bedoeling om gegevens te verzamelen van min 16-jarigen, indien ze geen toestemming hebben van hun ouders. Doch wij kunnen op geen enkele manier controle uitoefenen of een min 16-jarige zijn mailadres ingeeft op onze website. Mocht dit het geval zijn, mail de verantwoordelijke (contactgegevens onderaan) en dan verwijderen wij het adres en plaatsen het op de blacklist (zie uitleg bij ‘gegevens verwijderen’).

Gebruik van je persoonsgegevens en waarom

Ben je ingeschreven in de nieuwsbrief dan gebruiken we je mailadres om de nieuwsbrief te versturen. Dit gebeurt via Mailchimp. Zij houden statistieken bij wie de mail geopend en/of geklikt heeft, datum en wijze van in- of uitschrijving.

Heb je een mail gestuurd via ons contactformulier of gewoon rechtstreeks naar ons mailadres dan gebruiken wij deze gegevens om je een antwoord te mailen.

Doorgeven van je persoonsgegevens aan derden

Je mailadres en naam, ingeschreven op de nieuwsbrief, worden nooit doorgegeven of verkocht aan derden. Met Mailchimp hebben wij een overeenkomst dat ons de garantie geeft dat je gegevens op onze mailinglijst vertrouwelijk zijn en niet kunnen doorgegeven of verkocht worden.

Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?

Ben je ingeschreven op de nieuwsbrief dan blijven je gegevens op de mailinglijst zolang je ingeschreven bent. Heb je zich uitgeschreven op de nieuwsbrief via het geautomatiseerde systeem dan blijven je gegevens 5 jaar bewaard op de server van Mailchimp. Heb je zich via mail of op een andere manier uitgeschreven dan komt je mailadres (geen naam) op de blacklist te staan (zie verder). Op de blacklist blijf je staan tot je ons een mail stuurt waarin je uitdrukkelijk verzoekt om van de blacklist afgehaald te worden.

Heb je een document gedownload en/of zich uitgeschreven uit de nieuwsbrief, dan blijven je gegevens voor 3 jaar bewaard. Dit is noodzakelijk om eventuele fouten/updates van de gedownloade document te kunnen doormailen. Dit kan van groot belang zijn indien er zich belangrijke wijzigingen voordoen over informatie die in het document is opgenomen.

Heb je een e-mail gestuurd naar ons, via het contactformulier of rechtstreeks naar ons e-mailadres. Dan blijft je mail bewaard op de server van Gmail voor minstens 5 jaar. Dit hebben we nodig om eerdere vragen/opmerkingen van jou te kunnen opzoeken en zo een adequaat antwoord te geven. Of om te bewijzen dat je zich op een manuele manier heeft in- of uitgeschreven uit de nieuwsbrief.

Je gegevens aanpassen, verwijderen en opvragen

Uitschrijven uit het bestand van de nieuwsbrief kan heel eenvoudig onderaan elke nieuwsbrief via een uitschrijflink.

Via de contactgegevens onderaan deze pagina kan je vragen om je gegevens aan te passen in onze database of te verwijderen. Je kan ook navragen over welke gegevens van je beschikken. Om op deze vragen te kunnen beantwoorden hebben wij alleen je mailadres nodig.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Wij beschermen je gegevens zoals een goede huisvader met dubbele login en uitgeschreven veiligheidsprocedures naar het personeel toe. Loopt er toch iets mis met deze beveiliging dan volgen we de voorgeschreven procedures opgelegd door de GDPR-verordening. Heb je de indruk dat je gegevens niet goed zijn beveiligd dan kan je vragen om je gegevens bij ons te schrappen en/of op de blacklist te plaatsen. Dat is mogelijk door een simpele aanvraag via onderstaande contactgegevens.

De verantwoordelijke contacteren

Functionaris voor Gegevensbescherming (DPO): Wouter Coppens
Contactgegevens: wouter@w247.be

W247.BE, Peperstraat 78a, 9230 Wetteren
Telefoon: +32 9 395 95 67
BTW: BE-0884.715.521

Let op!

  • Aanvraag voor wijziging of verwijdering van een mailadres moet steeds gebeuren met als afzender het betreffende mailadres, want dit is het enige unieke gegeven waarover we beschikken. Aanvragen voor wijziging of verwijdering van een mailadres per mail worden binnen de 3 werkdagen verwerkt. Dezelfde procedure voor het opvragen van persoonsgegevens waarover wij beschikken. De verwerking van zo’n aanvraag gebeurt binnen de 5 werkdagen.
  • Telefonische aanvragen worden niet aangenomen. Telefonisch kan er alleen algemene informatie worden opgevraagd of een afspraak gemaakt indien vereist.
  • Aanvragen per brievenpost moeten gestaafd worden door een bevestiging per mail, door ons verstuurd naar het betreffende adres en door u herbevestigd. Daardoor zal de verwerking minstens 10 werkdagen in beslag nemen.
  • Ons kantoor is alleen open op afspraak.

Klachten

Ben je, na ons gecontacteerd te hebben, de mening toegedaan dat wij je gegevens niet op een correcte manier hebben beveiligd, gebruikt of verwerkt, dan kan je een klacht indienen bij het CBPL (Privacycommissie) in België.

 

Cookie disclaimer

Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies door W247.BE en derden (adverteerders).

Wat is een cookie?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

De Belgische Wet bevat enkele bepalingen rond cookies en het gebruik ervan op websites. De Belgische wetswijziging is afgeleid van de Europese e-Privacy richtlijn.

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Gebruik van tracking cookies door onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Tracking cookies van onze adverteerders

Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Verwijdering van gegevens gekoppeld aan een cookie

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sociale media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

Meer info over cookies

Heb je vragen?

Stuur mij een bericht